Juhannuksen kunniaksi otin sitten ja kerin 1,7 kilon pussillisen lykrakudetta. Se oli niin solmussa, että hommaan meni käytännössä koko päivä. Mies sanoi jossain vaiheessa, että kannattaisikohan mennä sisälle, mutta enhän mä malttanut ennenkuin oli valmista. Nahkahan siinä pääsi palamaan. Tänään olen aloittanut pari mattoa. Toisen tajusin olevan liian kapea, joten aloitin uuden. Sitä olen nyt virkannut ja purkanut, virkannut ja purkanut, kun en saa oikein silmukkamääriä osumaan kohdilleen. Tarkoitus on tehdä suorakulmainen matto, jossa on kierrettyjä silmukoita koristeena. Ensin tein niitä joka kolmas kerros, mutta en saanut eri puolelta virkattuja kiertoja osumaan samoihin kohtiin, joten nyt kiertoja on tiheämmin eli joka toinen kerros.

Tein myös loppuun jo talvella aloittamani kaulurin. Ensin siitä piti tulla pipo, mutta kun se osoittautui liian kapeaksi, päätin jatkaa sitä kaulurina ja tehdä pipon erikseen. Pipon sainkin jo talvella valmiiksi, mutta kauluri jäi lepäämään. Vähän se jäi lyhyeksi, mutta en viitsinyt ostaa uutta lankaa, koska tämä silkkilanka on hiukka tyyristä ja sitä saa vain 100 gramman vyyhteinä, joten lankaa olisi jäänyt yli.

1343842611_img-b5f829edfbc72d721212364eb

Tein eilen myöskin pari ehdotelmaa kaverin mekon kaula-aukon pienennykseksi. Virkattuja lappuja molemat. Yhden vaihtoehdon taidan vielä virkuttaa.